Ειδήσεις

Πέμπτη ημέρα πολιορκίας για το Κίεβο - Σήμερα οι συνομιλίες Ουκρανών και Ρώσων

altΣε πέμπτη εξέλιξη βρίσκεται για πέμπτη ημέρα η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με την πυρηνική απειλή να πλανάται πλέον πάνω από την Ευρώπη και τις δυτικές δυνάμεις να εντείνουν την επιχείρηση απομόνωσης της Ρωσίας. Σήμερα οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στα σύνορα της Λευκορωσίας μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διπλωματών.

Σε μία άνευ προηγουμένου εξέλιξη, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε. ενέκριναν τη χρηματοδότηση από τον κοινοτικό προϋπολογισμό της παροχής οπλισμού και άλλων μορφών στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή.

Παράλληλα, η Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο της για όλα τα ρωσικά αεροσκάφη, καθώς και την απαγόρευση της μετάδοσης στην Ε.Ε. του «Russia Today», του «Sputnik» και των θυγατρικών τους, ενώ τα κράτη μέλη θα δεχτούν Ουκρανούς πρόσφυγες παρακάμπτοντας τη συνήθη διαδικασία αίτησης ασύλου.

Την Κυριακή, ο Πούτιν διέταξε η στρατιωτική του διοίκηση να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής της Ρωσίας – αναφορά σε μονάδες που περιλαμβάνουν πυρηνικά όπλα – σε κατάσταση συναγερμού.

Στο πεδίο της μάχης, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να ανθίστανται σθεναρά έναντι των ρωσικών. Οι αντιστάσεις από την πλευρά των Ουκρανών έχουν δυσκολέψει το σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν που προφανώς υπολόγιζε στην κατάκτηση της χώρας χωρίς εμπόδια.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.34
Δύση: 17.59
Σελήνη
9 ημερών
1823
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μονρόε προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»