Η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει την μαζική και μαχητική συμμετοχή των μηλοπαραγωγών της Αγιάς στην μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση που έγινε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα.
Ποτέ δεν είναι εύκολη η κινητοποίηση στην Αθήνα και η μαζική συμμετοχή δείχνει το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε αλλά και την θέληση μας να αποσπάσουμε λύσεις.

Η χθεσινή κινητοποίηση στο Υπουργείο, τα μεγάλα συλλαλητήρια με τρακτέρ που έγιναν σε όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές της χώρας στις 15 Νοεμβρίου, η ενότητα και αποφασιστικότητα των αγροτών, έθεσαν επί τάπητος το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε.
Αναδείξαμε σε όλη την χώρα την αισχροκέρδεια που γίνεται εις βάρος μας αλλά και σε βάρος των καταναλωτών. Αρπάζουν την παραγωγή μας κάτω από το κόστος παραγωγής κοψοχρονιά και την πουλάνε 5 ως 10 φορές ακριβότερα στα ράφια.
Πάνω από όλα όμως οι μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, η κλιμάκωση χθες στην Αθήνα, ανάγκασε την Κυβέρνηση να αποδεχτεί και να παραδεχτεί το οξυμένο πρόβλημα που υπάρχει ειδικά φέτος στην μηλοπαραγωγή και ο Υπουργός να δεσμευτεί πως το αργότερο μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα υπάρξει ανακοίνωση της Κυβέρνησης για κάλυψη του χαμένου εισοδήματος.
Επιμένουμε και διεκδικούμε να καλυφθεί η απώλεια που μετριέται με εκατοντάδες ευρώ για κάθε στρέμμα, διαφορετικά η Αγιά θα ερημώσει και θα μαραζώσει οικονομικά και κοινωνικά, οι αγρότες δεν θα μπορούν να καλλιεργήσουν ούτε να καλύψουν τα στοιχειώδη έξοδα διαβίωσης.
Είναι ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων μας, αλλά καλούμε τους αγρότες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς να μην εφησυχάσουν, να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση, με επιμονή και αποφασιστικότητα να συνεχίσουμε την πίεση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
Αναφορικά με την συνδεδεμένη ενίσχυση που κόβεται από τα μήλα και τους καρπούς με κέλυφος τονίζουμε ότι οι αιτιάσεις του Υπουργού δεν μας έπεισαν και επιμένουμε η συνδεδεμένη να παραμείνει όπως είχε δεσμευθεί πέρυσι η ίδια κυβέρνηση.
Καλούμε το υπουργείο να σταματήσει την λογική του «διαίρει και βασίλευε» που εκφράζεται δίνοντας σε κάποιες περιοχές συνδεδεμένη για τα μήλα και σε άλλες όχι,  είτε με την πρακτική να κόβει την συνδεδεμένη από κάποια προϊόντα για να την δώσει σε άλλα προϊόντα όπως γίνεται στην δική μας περίπτωση και έτσι να στραφεί ο ένας αγρότης απέναντι στον άλλο.  
Περιμένουμε εξαγγελία που θα αποκαθιστά την αδικία που γίνεται και η συνδεδεμένη ενίσχυση να δοθεί σε μήλα και καρπούς με κέλυφος.
Όπως αναδείχτηκε από την συζήτηση αλλά και από το σχέδιο προυπολογισμού που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση για συζήτηση στην Βουλή, υπάρχουν χρήματα και πόροι ώστε να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας και να ικανοποιηθούν τα άμεσα αιτήματα μας. Εναπόκειται στην πολιτική βούληση και ευθύνη της Κυβέρνησης αν θα στηρίξει τους αγρότες ή τους επιχειρηματίες για μια ακόμη φορά.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας αναμένοντας τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης και βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση!
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ  ΛΑΡΙΣΑΣ

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"