altΤην αποφασιστικότητα της περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και του ιδίου προσωπικά να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να δοθεί προοπτική στην μελισσοκομία που αποτελεί ένα κομβικό παράγοντα του πρωτογενούς αλλά και του αγροδιατροφικού τομέα , εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέταςστο χαιρετισμό που απηύθυνε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μελισσοκομίας που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα.

Αφού αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα των παραγωγών με κυρίαρχα το κόστος παραγωγής αλλά και τις ελληνοποιήσεις, τόνισε ότι μόνη λύση αποτελεί η καθιέρωση σήματοςποιότητας.
«Η διεθνοποιημένη αγορά έχει οδηγήσει την πρωτογενή παραγωγή σε μια κατεύθυνση συμπίεσης του κόστους, κυρίως μέσα από πρακτικές μη ασφαλούς παραγωγής και αναζήτησης πρώτων υλών που εξυπηρετούν την μαζική βιομηχανία τροφίμων. Η Ελλάδα, σαν μια περιοχή πρωτογενούς παραγωγής, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με όρους μαζικής φτηνής, παραγωγής, γιατί το μέγεθός της δεν επιτρέπει την μετάβαση σε τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε : «Στόχος μας είναι να διαφοροποιήσουμε το ελληνικό μέλι αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Το μέλι Πεύκου πχ όπως είπε είναι ένα προϊόν με αξιόλογες ιδιότητες και που θα μπορούσε να αποτελεί για τον Έλληνα μελισσοκόμο ότι και το ακριβότερο μέλι στον κόσμο, το μέλι Manouka της Νέας Ζηλανδίας». Πρέπει ,πρόσθεσετέλος να σκεφτούμε ως καταναλωτές .Η νοθεία υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει , δεν γίνεται να λειτουργούμε μόνο ως μηχανισμοί ελέγχου.Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στρατάκος .
Το συνέδριο ,το οποίο διοργάνωσαν ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Έβρου «Η Κυψέλη» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , απασχόλησε εκτενώς το θέμα των ελληνοποιήσεων,κυρίως το νομοθετικό κενό που υπάρχει με αποτέλεσμα το νοθευμένο μέλι κυρίως από την Κίνα να πωλείται ως ελληνικό, το κόστος παραγωγής αλλά και τα προβλήματα από την κλιματική αλλαγή μετά και τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο κλάδος από τον Daniel στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.53
Δύση: 19.04
Σελήνη
6 ημερών
1803
Οι Τούρκοι σκοτώνουν πολλούς πολιορκημένους και αιχμαλωτίζουν πολλούς Μποτσαραίους στη μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
1822
Επιτιθέμενος στο Ρέθυμνο, συλλαμβάνεται και αποκεφαλίζεται ο φιλέλλην Γάλλος αξιωματικός Βαλέστ.
1824
Ο αιγυπτιακός στόλος υπό τον Τοπάλ φθάνει στο Νεόκαστρο.
1828
Ο Αυτοκράτορας της Ρωσίας Νικόλαος ο Α΄ κηρύσσει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.
1854
Οι Έλληνες επαναστάτες της Θεσσαλίας αναγκάζονται να λύσουν την πολιορκία του Δομοκού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"