altΣυνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής του Ν. Καρδίτσας κ. Τέλης Σπάνιας  με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
Ο κ. Σπάνιας ανέλυσε τα τεράστια προβλήματα που προέκυψαν μετά  τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του νομού μας.

Ο Υπουργός κ. Παπαστεργίου γνώστης της κατάστασης, σαν κάτοικος της πόλης των Τρικάλων, ένας νομός που χτυπήθηκε και αυτός από την πλημμύρα, δήλωσε ότι: «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια από όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ο καθένας από την δική του θέση, για να καταφέρουμε την άμεση αποκατάσταση αυτών των περιοχών.»
Κατόπιν ο κ. Υπουργός ανέλυσε το πρόγραμμα του Υπουργείου του, ξεκινώντας από το ψηφιακό άλμα της Ελλάδας και λέγοντας πως στόχος μας, είναι έως το 2027 να συγκεντρωθούν όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου σε μία πλατφόρμα, και φυσικά η εισαγωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης σε αυτή.
Αναφέρθηκε σε μια νέα εφαρμογή (mobile app) «Εύδοξος» για τους  προπτυχιακούς φοιτητές που αφορά τη δήλωση, και  παραλαβή των συγγραμμάτων.
Στις Έξυπνες πόλεις (Smart Cities) όπου εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις  καταπολεμούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και προστατεύουν τους πολίτες.
Στο Πρόγραμμα επιδότησης μόνιμων κατοίκων άγονων-απομακρυσμένων χωριών οι λεγόμενες «Λευκές περιοχές» που δεν έχουν τηλεοπτική κάλυψη. Αποκτούν  πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα δωρεάν.
Επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της εφαρμογής των ψηφιακών  υπηρεσιών στον τομέα της Υγείας, όπως ο ψηφιακός σχεδιασμός της καμπάνιας εμβολιασμού και προληπτικών εξετάσεων και η διασύνδεση των ελληνικών συστημάτων συνταγογράφησης και ιατρικού ιστορικού με τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της Ε.Ε.
Ολοκλήρωση του Κτηματολογίου για όλη τη χώρα έως το 2025, απλούστευση και επιτάχυνση των μεταβιβάσεων και ψηφιοποίηση των αρχείων των υποθηκοφυλακείων.
Ο κ. Σπάνιας ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Παπαστεργίου, και του ζήτησε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια βοηθώντας από την θέση του Υπουργού παρεμβαίνοντας και δίνοντας προτεραιότητα σε ζητήματα που αφορούν το Νομό μας, έτσι ώστε να επιταχυνθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που αφορούν την αποκατάσταση των υποδομών και την ανασύνταξη του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου του Νομού Καρδίτσας και ιδιαίτερα τις περιοχές που επλήγησαν από τις θεομηνίες.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 17.00
Σελήνη
17 ημερών
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"