altΜε τον Βουλευτή Καρδίτσας Κο Γιώργο Κωτσό συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ.) την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 στην Καρδίτσα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Ταγματάρχης (ΠΒ) Δημήτριος Γκούγκλιας, Λοχαγός (ΜΧ-ΕΥ) Νικόλαος Μητσάκος, ΕΠΟΠ Επισμηνίας (ΟΤΕΤΗ) Απόστολος Θέος, ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΒ) Απόστολος Χαλανούλης και ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Μπουτζώνας.

Οι εκπρόσωποι των ΠΟΜΕΝΣ ΕΣΠΕΕΚΑ ενημέρωσαν τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για τα κυριότερα ζητήματα που τους απασχολούν και του παρέδωσαν Υπόμνημα με τις παρακάτω τεκμηριωμένες με επιχειρήματα προτάσεις με την παράκληση εξεταστούν και να ενταχθούν σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠ.ΕΘ.Α.):
- Αποκατάσταση Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), προκειμένου να έχουν τον αποστρατευτικό βαθμό που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους στην ενεργό υπηρεσία και όχι να υπολείπονται 2-3 βαθμούς.
- Ρύθμιση  Θεμάτων   Κρίσεων  και  Προαγωγών  Αξιωματικών εξ ΑΣΣΥ του Ν.3883/2010, προκειμένου να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες τα έτη 1994, 1995 (Τάξεων 1996, 1997), να  διευθετηθεί  το σταδιοδρομικό καθεστώτος των καταταγέντων από το έτος 1996 (Τάξεως 1998) και εντεύθεν και να  έχουν αποστρατευτικό βαθμό Συνταγματάρχη χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.
- Σταδιοδρομικά  Θέματα  Επαγγελματιών  Οπλιτών  (ΕΠ.ΟΠ.), προκειμένου να καταργηθούν τα όρια ηλικίας του Ν.445/1974 και να παραμείνουν στις Ένοπλες Δυνάμεις πέραν των πενήντα (50) ετών όσοι επιθυμούν, να τροποποιηθεί ο Ν.2936/2001. ώστε να προάγονται στο βαθμό του Ανθυπασπιστή με τη συμπλήρωση οχτώ (8) ετών στο βαθμό του Αρχιλοχία και να μην  εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 39Α του ΝΔ 445/1974 στους ΕΠ.ΟΠ. που αφορά την υπαγωγή στο καθεστώς του Ε.Ο.Θ.
- Χρόνος Διοικήσεως  στο  Κέντρο  Εκπαίδευσης  Στρατονομίας  (Κ.Ε.ΣΝ.), προκειμένου να εγγράφουν «εξ΄ ολοκλήρου Χρόνο Διοικήσεως», όσοι ανάλογα με τον βαθμό τους εκτελούν τα καθήκοντα του Ομαδάρχη, Αρχιλοχία Λόχου, Διμοιρίτη,  Διοικητή Λόχου, Υποδιοικητή και Διοικητή ΚΕΣΝ, όπως ίσχυε μέχρι το έτος 2014.
Ο Κος Κωτσός άκουσε με προσοχή τα όσα του παρουσίασαν και τους διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει τα αιτήματα τους στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ότι θα πράξει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση.
Οι εκπρόσωποι των ΠΟΜΕΝΣ και ΕΣΠΕΕΚΑ ευχαρίστησαν τον Καρδιτσιώτη Βουλευτή για τις παρεμβάσεις του προκειμένου να δοθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Χαλανούλης Απόστολος   

Ο Γενικός Γραμματέας
Μπουτζώνας Γεώργιος

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.31
Δύση: 17.00
Σελήνη
17 ημερών
1822
Ο Στάικος Σταϊκόπουλος εισέρχεται στο Παλαμήδι του Ναυπλίου και υψώνει τη Γαλανόλευκη.
Οι Έλληνες επαναστάτες, υπό τους Νικηταρά, Τσόκρη και Χατζηχρήστο, νικούν τον Δελή Αχμέτ μπέη στην Κορτέσα Κορινθίας.
1826
Μετά από μάχη κατά των ανδρών του Κιουταχή, Ο Φαβιέρος εφοδιάζει με πυρίτιδα τους υπερασπιστές της Ακροπόλεως των Αθηνών.
1851
Πεθαίνει στην Αθήνα ο Εμμανουήλ Ξάνθος από την Πάτμο, ένας εκ των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας.
1912
Απόσπασμα Ευζώνων και το Σύνταγμα Κρητών απελευθερώνουν το χωριό Πεστά της Ηπείρου.
Εκπνέει, θανάσιμα τραυματισθείς και αφού επολέμησε ηρωικώς κατά των Τούρκων στο Δρίσκο ο ποιητής Λορέντζος Μαβίλης.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"