Επιδότηση ηλιακού θερμοσίφωνα: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Τα ποσά για τους δικαιούχους

Με επιδότηση 35% και πλαφόν τα 770 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ θα «τρέξει», σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα για την επιδότηση εγκατάστασης ηλιακών θερμοσιφώνων, καλύπτοντας ένα σημαντικό ποσοστό για την αγορά και εγκατάσταση του θερμοσίφωνα. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε προχθες σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή ανοίγοντας το δρόμο για να δημοσιευθεί η σχετική υπουργική απόφαση του ΥΠΕΝ, η οποία θα ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες.

Πότε θα γίνουν οι αιτήσεις
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των υπουργείων Ενέργειας και Οικονομικών, οι αιτήσεις για το πρόγραμμα που θα επιδοτεί την αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό προβλέπεται - εκτός απροόπτου - να ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 2 Μαρτίου και να διαρκέσουν τρεις εβδομάδες έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου. Ενστάσεις θα υποβάλλονται έως τις 30 Μαρτίου, ενώ οι αγορές των επιδοτούμενων ηλιακών θερμοσιφώνων θα μπορούν να γίνονται έως και τις 27 Ιουλίου. Η πληρωμή των επιδοτήσεων θα ολοκληρωθεί έως 31 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», η σχετική υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα των ηλιακών θερμοσιφώνων αναμένεται να προβλέπει:
-Αιτήσεις από 2/3 έως 23/3
-Ενστάσεις έως 30/3
-Αγορές έως 27/7
-Ολοκλήρωση πληρωμών 31/12/23

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα θα επιδοτεί το 35% του κόστους με ανώτατο όριο τα 770 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για αγορές θερμοσιφώνων αξίας 1.800 ευρώ και άνω). Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι ένας ηλιακός θερμοσίφωνας 120 λίτρων κοστίζει περίπου 700 με 800 ευρώ, κόστος το οποίο αυξάνεται και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.500 ευρώ για την τοποθέτηση και τις σωληνώσεις, που θα χρειαστούν ώστε να συνδεθεί με το διαμέρισμα πολυκατοικίας ή με την κατοικία.

Περισσότερα imerisia.gr - εδώ

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
10 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"