Ξεκινάει η ολική αντικατάσταση του φωτισμού στο Δήμο Λαρισαίων

•Υπεγράφη η σχετική σύμβαση από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και τους εκπροσώπους του αναδόχου σχήματος
•Θα τοποθετηθούν 15.804 φωτιστικά Led σε όλη την έκταση του Δήμου, ενώ θα εγκατασταθεί και σύστημα τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού
•Σε λιγότερο από 18 μήνες η ολοκλήρωση του μεγάλου και σημαντικού έργου.

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Λαρισαίων  Απ. Καλογιάννη του έργου της αντικατάστασης 15.804 φωτιστικών σωμάτων στο Δήμο με νέα σώματα τύπου LED και της λειτουργίας «Συστήματος Tηλεελέγχου - Τηλεχειρισμού και  Ελέγχου Ενέργειας».
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο – παρέμβαση στην πόλη. Ο φωτισμός στην Λάρισα αναβαθμίζεται στο σύνολό του και παράλληλα θα εξοικονομηθούν πόροι από την αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού του συστήματος με νέο και σύγχρονο. Σημειώνεται ότι ο  οδοφωτισμός είναι ανταποδοτική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, η οποία ωστόσο για το Δήμο Λαρισαίων είναι  και η σημαντικότερη πηγή της ενεργειακής κατανάλωσης του. Ειδικά σε περίοδο ενεργειακής κρίσης, η ριζική αντικατάσταση του συστήματος φωτισμού θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για το Δήμο. Σημειώνεται πως ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την ολική αντικατάσταση του οδοφωτισμού στο Δήμο έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια περίπου.
Το έργο έχει συμβατικό τίμημα 13,5 εκατ. ευρώ και υλοποιηθεί με τη διαδικασία της Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης. Ειδικότερα ο ανάδοχος του έργου, εν προκειμένω η  «Ενωση εταιρειών RES INVEST A.E. - INTRAKAT – GLOBILED M.ΕΠΕ» θα υλοποιήσουν με δικά της κεφάλαια το έργο που προβλέπει και τη λειτουργία ενώ θα έχει την ευθύνη της συντήρησης του συστήματος για 10 χρόνια.  Η πληρωμή του αναδόχου θα γίνεται από τους πόρους  που θα προκύψουν από την εξοικονόμηση των δαπανών που θα επιφέρει η μείωση του Ενεργειακού του Κόστους.
Το έργο της αντικατάστασης  αφορά όλη  την πόλη της Λάρισας και τις δημοτικές ενότητες Γιάννουλης και Κοιλάδας. Τα έργα αντικατάστασης,  ξεκινούν σύντομα και θα ολοκληρωθούν σε λιγότερο από 18 μήνες.
Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή έχει υλοποιήσει ήδη έργα που αφορούν στην αναβάθμιση του οδοφωτισμού  με χρήση φωτιστικών led αλλά και μαγνητικής επαγωγής,  είτε αφορούσαν σε κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, πλατείες κλπ)  είτε με τις ανακατασκευές των δρόμων στην περιοχή του σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας και αλλού. Είναι κοινά αποδεκτό ότι το αποτέλεσμα των έργων που έχουν προηγηθεί είναι ιδιαίτερα θετικό και αποδοτικό για την πόλη.  
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αν. δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτης, ο αν. προιστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θαν. Πατσιούρας και το στέλεχος της ίδιας υπηρεσίας κ. Ηλ. Πνευματικός.

 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 08.33
Δύση: 18.00
Πρώτο Τέταρτο
1818
Μύηση του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη στη Φιλική Εταιρεία από τον Φιλικό οπλαρχηγό Χρήστο Αναγνωσταρά.
1821
Ο Ηλίας Μαυρομιχάλης, μετά την ανακήρυξή του ως Αρχηγού των όπλων της Αττικής, φθάνει με δύναμη Μανιατών στην Αθήνα.
Από τους πληρεξουσίους της Πελοποννήσου εκλέγεται πρόεδρος της τοπικής γερουσίας ο επίσκοπος Βρεσθένης Δημήτριος.
1823
Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος πολιορκεί τη Χαλκίδα.
1834
Άφιξη του Βασιλέως Όθωνος στην Αθήνα, νέα πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους.
1913
Στο Φρούριο Φιρκά των Χανίων υψώνεται η Γαλανόλευκη από τον Βασιλέα Κωνσταντίνο και τον Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Οι ναυαγοί 

«Τέσσερις ναυαγοί ηλικίας 20, 40, 50 και 70 ετών βρίσκονται σε ένα νησί και σε απόσταση αναπνοής σε ένα άλλο νησί βρίσκονται ισάριθμα πανέμορφα μοντέλα.
Ο 20άρης λέει: -Γρήγορα να κολυμπήσουμε να πάμε απέναντι στα κορίτσια!
Ο 40άρης του απαντά: -Καλά μην βιάζεσαι και τόσο.
Ο 50άρης προτείνει: -Εγώ λέω να κατασκευάσουμε μία σχεδία
O 70άρης: – Για σταθείτε ρε παιδιά. Γιατί να τα κάνουμε όλα αυτά; Αφού κι από εδώ βλέπουμε!!!»