Από το σπίτι: Τρεις εμπειρίες που ζούμε με τους αγαπημένους μας, όπου κι αν βρίσκονται!

altΉδη από τις αρχές του φετινού φθινοπώρου, είχαμε αντιληφθεί πως αυτές οι γιορτές θα ήταν διαφορετικές. Ακόμη όμως και αν τα φετινά Χριστούγεννα δεν καταφέρουμε να συναντήσουμε όλα τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ακόμη και αν δεν μπορέσουμε να φύγουμε εκτός πόλης ή να οργανώσουμε ένα ακόμη γιορτινό πάρτι στο σπίτι, το σίγουρο είναι πως θα μπορέσουμε για μία ακόμη χρονιά να δημιουργήσουμε και να μοιραστούμε νέες, όμορφες αναμνήσεις με τους ανθρώπους που αγαπάμε και κυρίως, να στραφούμε σε επιλογές που μας προσφέρουν περισσότερα, κάθε στιγμή.

Για να συμβούν όλα τα παραπάνω, θα χρειαστεί απλώς να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τα δεδομένα και τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας, προκειμένου να μπορέσουμε να απολαύσουμε περισσότερα, κάθε στιγμή αυτών των γιορτών. Με λίγα λόγια, αυτές τις γιορτές θα αξιοποιήσουμε περισσότερο την τεχνολογία από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού μας, ώστε να αναβαθμίσουμε την ψυχαγωγία εντός και κυρίως, να βιώσουμε νέες, γιορτινές εμπειρίες με τους αγαπημένους μας, όπου και αν βρίσκονται. Διότι νιώθουμε περισσότερα, όταν μοιραζόμαστε περισσότερα.
Ιδού, λοιπόν, τρεις ψηφιακές, διασκεδαστικές και ωφέλιμες εμπειρίες, που αξίζει να βάλουμε στο πρόγραμμα των φετινών, διαφορετικών γιορτών.

Παρακολουθούμε online μία παράσταση ή μία συναυλία
Το να μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερα, σημαίνει να προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε τις στιγμές μας με επιλογές που μας προσφέρουν κάτι παραπάνω. Σίγουρα, μια βιντεοκλήση αποτελεί τον πιο απλό, εύκολο και άμεσο τρόπο, για να έρθουμε κοντά με τους αγαπημένους μας. Ωστόσο, γιατί να μην προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μαζί τους νέες, αναμνήσεις που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια; Μία εξαιρετική πρόταση που μπορούμε να απολαμβάνουμε από την ασφάλεια του σπιτιού μας αυτές τις γιορτές, λοιπόν, είναι το να παρακολουθούμε μαζί online θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Οι δωρεάν επιλογές είναι πολλές και αρκεί μία αναζήτηση στη Google, για να βρούμε προτάσεις που θα θέλουν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Ετοιμάζουμε, λοιπόν, τη λίστα με τις διαδικτυακές παραστάσεις και συναυλίες που αξίζει να παρακολουθήσουμε και προτού τις απολαύσουμε οικογενειακώς, τις στέλνουμε στους αγαπημένους μας, που βρίσκονται μακριά. Τις παρακολουθούμε, λοιπόν, ταυτόχρονα, έχοντας -αν το επιθυμούμε- και ανοιχτές τις κάμερες των smartphones μας, για να μοιραζόμαστε ακόμη πιο έντονα την εμπειρία, ενώ μετά το τέλος της παράστασης, δεν παραλείπουμε να κάνουμε και τον απαραίτητο σχολιασμό.

Διαδικτυακές επισκέψεις σε μουσεία της Ελλάδας και του κόσμου
Οι επιλογές που μας δίνει σήμερα η τεχνολογία είναι απεριόριστες. Μία online δυνατότητα που πολλοί δε γνωρίζουμε ότι έχουμε τώρα, λοιπόν, είναι το ότι μπορούμε να επισκεφτούμε διαδικτυακά ένα μουσείο ή έναν μακρινό προορισμό. Οι virtual περιηγήσεις έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς τους τελευταίους μήνες και ειλικρινά, στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν άκρως διασκεδαστικές εμπειρίες, που μπορούν να μας βοηθήσουν να αισθανθούμε και να μεταδώσουμε ακόμη περισσότερη χαρά, ειδικότερα όταν τις απολαμβάνουμε μαζί με αγαπημένα μας πρόσωπα. Όλα αυτά με τη βοήθεια των tablets, των smartphones και των laptops μας και φυσικά, από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Πού μπορούμε όμως να περιηγηθούμε διαδικτυακά; Από το δικό μας Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο Βρετανικό Μουσείο, το Met της Νέας Υόρκης, το Λούβρο, το Μουσείο Frida Kahlo, το Μουσείο Ορσέ και μεταξύ άλλων, στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ. Για εκείνους που δεν «το έχουν» πολύ με την τέχνη, μια περιήγηση στην εφαρμογή Google Arts & Culture είναι αρκετή για να ξεκινήσουν τις virtual πολιτισμικές περιηγήσεις τους.
 

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “newsbomb.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.44
Σελήνη
17 ημερών
1328
Ο στρατός του Ανδρονίκου Γ΄ εισβάλλει στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Τούρκοι καίνε την Ναύπακτο.
1827
Μετά από 9 μήνες πολιορκίας της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή, οι Έλληνες υπερασπιστές παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους.
1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.
1908
Δολοφονείται στη Ρεσνίκια Μακεδονίας ο Μακεδονομάχος Γρηγ. Παπαδόπουλος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.
1944
Τμήματα ανταρτών και Βρετανοί καταδρομείς επιτίθενται στην γερμανική φρουρά Νάξου.
1956
Έξαλλοι Τούρκοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των Ελλήνων σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"