Οδηγός του Travel+Leisure για το ταξίδι σε ελληνικά νησιά -10 πράγματα που πρέπει να αποφύγετε

altΜπορεί το ζήτημα του ταξιδιού να είναι ακόμη περίπλοκο, ωστόσο, ποιος λέει ότι δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε τις επόμενες διακοπές μας. Το ίδιο κάνουν και οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο!
Το Travel+Leisure, που συμπεριέλαβε στη λίστα με τα καλύτερα, νέα ξενοδοχεία του κόσμου το Parilio στην Πάρο, προτρέπει τους αναγνώστες να τσεκάρουν το #greekisland στο Instagram, όπου ταξιδιώτες μοιράζονται τις εικόνες που έχουν κρατήσει ως ανάμνηση από την Ελλάδα.

«Εάν ζηλεύετε λίγο, τότε είναι ώρα να κλείσετε τις διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί», γράφει.
Πριν, όμως, κλείσουν προορισμό, τους καλεί να σταματήσουν για λίγο τον σχεδιασμό του ταξιδιού και να διαβάσουν τα 10 λάθη που πρέπει να αποφύγουν σε οποιοδήποτε ταξίδι προς ελληνικό νησί.

Τα 10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν ταξιδεύετε σε ελληνικό νησί
1. Διαλέγοντας το λάθος νησί για την ατμόσφαιρα διακοπών

Η αρθρογράφος Stacey Leasca καλεί τους ταξιδιώτες να σκεφτούν έξω από το κουτί… «Αν ψάχνετε για την απόλυτα χαλαρωτική απόδραση, καλό θα ήταν να μείνετε στη Μήλο», προτείνει. Εάν πάλι θέλουν, ένα νησί που να συνδυάζει την ηρεμία με την διασκέδαση, οι δρόμοι οδηγούν στην Πάρο, η οποία έχει ήσυχες παραλίες και πλούσια ζωή στη Νάουσα. Για πάρτι, το νησί της Ιού είναι ιδανικό, καθώς φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή του.

2. Προσοχή στις μεταφορές
Σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες θέλουν να περπατήσουν στα σοκάκια αρκετών νησιών, το Travel+Leisure τους προτείνει να δώσουν προσοχή στο ζήτημα της μετάβασης. «Προσπαθήστε να σκεφτείτε το χρόνο ταξιδιού μεταξύ των νησιών, εάν είναι πιο αποτελεσματικό να ταξιδέψετε με αεροπλάνο ή πλοίο και αν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ομαλό μονοπάτι από το ένα νησί στο άλλο. Ίσως είναι καλή ιδέα να μείνετε σε μια ομάδα νησιών, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα ή τα Ιόνια Νησιά», σημειώνει.

3. Οι δρόμοι των νησιών
«Τα ελληνικά νησιά κατοικούνται για χιλιάδες χρόνια. Αυτό σημαίνει, οι άνθρωποι έχτισαν δρόμους πολύ πριν από την έλευση των αυτοκινήτων. Πριν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου για κάθε νησί που σκοπεύετε να επισκεφθείτε, ρίξτε μια ματιά στους χάρτες της Google. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε μια ζωντανή εικόνα για το πώς θα φαίνονται οι δρόμοι κατά τη διάρκεια της διαμονής σας», αναφέρει, δίνοντας ιδέες για την ενοικίαση ενός τετράτροχου. «Απλώς φροντίστε να έχετε τη σωστή ασφάλιση και να φοράτε πάντα κράνος», λέει χαρακτηριστικά.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη “iefimerida.gr” (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 19.46
Σελήνη
9 ημερών
1453
Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν τις προπαρασκευές τους για την τελική επίθεση κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο οπλαρχηγός Γεώργιος Τσόγκας κυριεύει τα φρούρια του Τεκέ και της Πλαγιάς στο δυτικό άκρο της Ακαρνανίας.
1920
Συνεννόηση μεταξύ ελληνικής και αλβανικής κυβερνήσεως για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.
1941
Τις νυχτερινές ώρες της ημέρας αυτής οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον λιμένα της Σούδας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"