Τάισμα μωρού: Πώς θα καταλάβετε ότι είναι χορτάτο

altΑκριβώς όπως συνήθως υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια ότι ένα μωρό πεινάει, υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια που βοηθούν έναν γονέα να καταλαβαίνει πότε πότε ένα νεογέννητο είναι χορτάτο: Θα στρέψει το κεφάλι του μακριά από το στήθος ή το μπιμπερό, θα φτύσει την επιπλέον τροφή, θα αρχίσει να παίζει ή θα δείχνει αποσπασμένο, θα χαλαρώσει τα δάχτυλα, τα χέρια ή/και τα πόδια του, θα επιβραδύνει το πιπίλισμα, θα αρχίσει να κλαίει ή θα αποκοιμηθεί.

Αλλά υπάρχουν μερικές περιπτώσεις στις οποίες οι γονείς μπορεί να μην γνωρίζουν πότε το μωρό είναι χορτάτο.

Τα σημάδια ότι το μωρό έχει χορτάσει (0-5 μηνών)
-Ακολουθήστε το παράδειγμα του παιδιού. Ταΐστε κατ’ απαίτηση και βεβαιωθείτε ότι τα πολύ μικρά μωρά τρώνε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο ώρες — αλλά μόνο όταν χρειάζεται.
-Σταματήστε να ταΐζετε όταν το μωρό φαίνεται χορτάτο. Αναζητήστε εμφανή σημάδια ότι το μωρό είναι χορτάτο, όπως να αποκοιμηθεί, να γυρίσει το κεφάλι του μακριά ή να αρχίσει να φτύνει το φαγητό.
-Μετρήστε την πληρότητα με βάσει τον κορεσμό, όχι τα άδεια μπουκάλια ή βάζα. Ενώ η χρήση ενός μόνο δοχείου για τον καθορισμό της σωστής ποσότητας τροφής είναι βολική, η αντίδραση του μωρού στο φαγητό είναι πολύ πιο χαρακτηριστική.
-Αποφύγετε τις έτοιμες κρέμες που μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική σίτιση. Τα μωρά δεν χρειάζονται επιπλέον ζάχαρη στο φαγητό τους και η νοστιμιά της μπορεί να τα ενθαρρύνει να τρώνε περισσότερο φαγητό απ’ ό,τι χρειάζονται στην πραγματικότητα για να χορτάσουν.

Κάποιοι γονείς για να ταΐσουν πιο γρήγορα το μωρό τους ανοίγουν την τρύπα της θηλής του μπιμπερό. Ναι, το μικρό σας θα χορτάσει ταχύτερα, αλλά αυτό το αίσθημα πληρότητας θα είναι μόνο προσωρινό. Επίσης, αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε λόξυγγα, αυξημένα αέρια στο μωρό και αναγωγές (το περιεχόμενο του στομάχου παλινδρομεί και το μωρό βγάζει ό,τι έχει φάει).

Περισσότερα στο imommy.gr - κλικ εδώ -


 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 19.55
Σελήνη
20 ημερών
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιοσέ Μεχμέτ, επιτίθενται στην Λιβαδειά και την παραδίδουν στις φλόγες.
1824
Δύναμη 2.900 Τούρκων επιτίθεται εναντίον 700 Ελλήνων στο Ξοδάκτυλο Άρτας.
1825
Άφιξη μοίρας του αγγλικού στόλου, υπό τον φιλέλληνα Χάμιλτον, στο Ναύπλιο.
1920
Αρχίζει η προέλαση του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"