Τάισμα μωρού: Πώς θα καταλάβετε ότι είναι χορτάτο

altΑκριβώς όπως συνήθως υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια ότι ένα μωρό πεινάει, υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια που βοηθούν έναν γονέα να καταλαβαίνει πότε πότε ένα νεογέννητο είναι χορτάτο: Θα στρέψει το κεφάλι του μακριά από το στήθος ή το μπιμπερό, θα φτύσει την επιπλέον τροφή, θα αρχίσει να παίζει ή θα δείχνει αποσπασμένο, θα χαλαρώσει τα δάχτυλα, τα χέρια ή/και τα πόδια του, θα επιβραδύνει το πιπίλισμα, θα αρχίσει να κλαίει ή θα αποκοιμηθεί.

Αλλά υπάρχουν μερικές περιπτώσεις στις οποίες οι γονείς μπορεί να μην γνωρίζουν πότε το μωρό είναι χορτάτο.

Τα σημάδια ότι το μωρό έχει χορτάσει (0-5 μηνών)
-Ακολουθήστε το παράδειγμα του παιδιού. Ταΐστε κατ’ απαίτηση και βεβαιωθείτε ότι τα πολύ μικρά μωρά τρώνε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο ώρες — αλλά μόνο όταν χρειάζεται.
-Σταματήστε να ταΐζετε όταν το μωρό φαίνεται χορτάτο. Αναζητήστε εμφανή σημάδια ότι το μωρό είναι χορτάτο, όπως να αποκοιμηθεί, να γυρίσει το κεφάλι του μακριά ή να αρχίσει να φτύνει το φαγητό.
-Μετρήστε την πληρότητα με βάσει τον κορεσμό, όχι τα άδεια μπουκάλια ή βάζα. Ενώ η χρήση ενός μόνο δοχείου για τον καθορισμό της σωστής ποσότητας τροφής είναι βολική, η αντίδραση του μωρού στο φαγητό είναι πολύ πιο χαρακτηριστική.
-Αποφύγετε τις έτοιμες κρέμες που μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική σίτιση. Τα μωρά δεν χρειάζονται επιπλέον ζάχαρη στο φαγητό τους και η νοστιμιά της μπορεί να τα ενθαρρύνει να τρώνε περισσότερο φαγητό απ’ ό,τι χρειάζονται στην πραγματικότητα για να χορτάσουν.

Κάποιοι γονείς για να ταΐσουν πιο γρήγορα το μωρό τους ανοίγουν την τρύπα της θηλής του μπιμπερό. Ναι, το μικρό σας θα χορτάσει ταχύτερα, αλλά αυτό το αίσθημα πληρότητας θα είναι μόνο προσωρινό. Επίσης, αυτή η τακτική μπορεί να οδηγήσει σε λόξυγγα, αυξημένα αέρια στο μωρό και αναγωγές (το περιεχόμενο του στομάχου παλινδρομεί και το μωρό βγάζει ό,τι έχει φάει).

Περισσότερα στο imommy.gr - κλικ εδώ -


 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.44
Σελήνη
17 ημερών
1328
Ο στρατός του Ανδρονίκου Γ΄ εισβάλλει στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Τούρκοι καίνε την Ναύπακτο.
1827
Μετά από 9 μήνες πολιορκίας της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή, οι Έλληνες υπερασπιστές παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους.
1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.
1908
Δολοφονείται στη Ρεσνίκια Μακεδονίας ο Μακεδονομάχος Γρηγ. Παπαδόπουλος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.
1944
Τμήματα ανταρτών και Βρετανοί καταδρομείς επιτίθενται στην γερμανική φρουρά Νάξου.
1956
Έξαλλοι Τούρκοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των Ελλήνων σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"