Αφήστε τα όρια που βάζετε στα παιδιά το καλοκαίρι

altΕσείς βάζετε όρια στα παιδιά σας το καλοκαίρι ή όχι;
Το καλοκαίρι είναι συνδεδεμένο με την ανεμελιά, την ξεκούραση, την …τεμπελιά, την χαρά, το παιχνίδι, τη θάλασσα, τα παγωτά… για όλους μας, πόσο μάλλον για τα παιδιά! Όλοι μας αναζητάμε την χαλάρωση μετά από άλλον έναν δύσκολο χειμώνα. Ακριβώς το ίδιο ζητούν και τα παιδιά, παιχνίδι και …χαλάρωση ορίων!

Πράγματι, το καλοκαίρι είναι μία περίοδος που κύριο μέλημα είναι – τουλάχιστον για την παιδική ψυχούλα – να γίνει κάτι διαφορετικό από τον υπόλοιπο χρόνο. Άρα, λιγότερες υποχρεώσεις, περισσότερο παιχνίδι.

Με τα όρια στα παιδιά μας το καλοκαίρι όμως τι γίνεται;
Αρκετοί θεωρούν πως λιγότερες υποχρεώσεις σημαίνει ταυτόχρονα και λιγότερα όρια το καλοκαίρι στα παιδιά. Ναι, ισχύει εν μέρει αυτό, καθώς δεν υπάρχει πλέον το σχολείο, η μέρα είναι μεγαλύτερη, η ζωή μας είναι περισσότερο έξω από το σπίτι ενώ αλλάζουν ακόμα και οι διατροφικές μας συνήθειες! Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε πως αφήνουμε τα όρια στην άκρη και απλά …απολαμβάνουμε! Συμφωνώ και πάλι εν μέρει όμως. Δεν χρειάζεται όμως να πάμε από το μαύρο στο άσπρο, δεν χρειάζεται να λειτουργούμε στα όρια: ή θα υπάρξει οριοθέτηση και το καλοκαίρι ή τα αποσύρουμε εντελώς! Κάπου στο ενδιάμεσο μπορούν όλα να γίνουν και να είναι και όλοι ευχαριστημένοι, καθώς η παντελής έλλειψη ορίων συνήθως φέρνει εντάσεις, προβλήματα και χάνουμε την ανεμελιά, καθώς ξεκινά η …γκρίνια, μία γκρίνια από εμάς τους μεγάλους που νιώθουμε πως δεν μπορούμε ακόμα και τώρα να ξεκουραστούμε λίγο. Μια γκρίνια όμως και από τους μικρούς που όπως έχω αναφέρει επανειλημμένα, όταν το παιδί νιώθει πως είναι ανορίοτο, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προκαλέσει με τον τρόπο του και να αναγκάσει τον γονιό να βάλει και πάλι όρια, καθώς τα όρια δίνουν και μία αίσθηση ασφάλειας (ναι ακόμη και το καλοκαίρι)!
Αυτό που χρειάζεται λοιπόν να γίνει είναι μία χαλάρωση μεν των ορίων στα παιδιά το καλοκαίρι αλλά όχι κατάργησή τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "mothersblog.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 04.59
Δύση: 19.55
Σελήνη
20 ημερών
1821
Οι Τούρκοι, υπό τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιοσέ Μεχμέτ, επιτίθενται στην Λιβαδειά και την παραδίδουν στις φλόγες.
1824
Δύναμη 2.900 Τούρκων επιτίθεται εναντίον 700 Ελλήνων στο Ξοδάκτυλο Άρτας.
1825
Άφιξη μοίρας του αγγλικού στόλου, υπό τον φιλέλληνα Χάμιλτον, στο Ναύπλιο.
1920
Αρχίζει η προέλαση του Ελληνικού Στρατού στη Μικρά Ασία.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"