Women on lockdown: Για ποιο λόγο οι γυναίκες ξεσπούν στον εαυτό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας;

altO Βαγγέλης Βερτόπουλος, Ψυχολόγος–Ψυχοθεραπευτής/Performance Psychologist σε μία εφ᾽όλης της ύλης κουβέντα για τα αίτια πίσω από τα beauty ξεσπάσματα των γυναικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε μετά το τέλος του πρώτου κύματος της πανδημίας, οι αισθητικές επεμβάσεις όπως το botox και το υαλουρονικό οξύ αυξήθηκαν κατά 92%.

Παράλληλα, οι επισκέψεις στα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής υπερδιπλασιάστηκαν, Ομοίως, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, οι πωλήσεις των kit βαφών για το σπίτι εκτοξεύτηκαν και το ίδιο συνέβη με τα προσωπικά ραντεβού στις αισθητικούς και τους πλαστικούς χειρουργούς. Φαίνεται άρα ότι, η πανδημία, έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια τάση αλλαγών στην εμφάνισή μας. Ενώ λοιπόν μιλούμε για μία πρωτοφανή κατάσταση που έχει αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας και το πώς βλέπουμε (ή απολαμβάνουμε) τις μικρές χαρές της ζωής όπως μία αγκαλιά ή μία συνάντηση με φίλους, οι τάσεις στον κόσμο της ομορφιάς παραμένουν πιο επιφανειακές ή skin deep από ποτέ. Γιατί όμως;
Γιατί άραγε οι γυναίκες έσπευσαν στους πλαστικούς και τους αισθητικούς τους μετά το πρώτο lockdown; Τι τις έκανε να θέλουν να αλλάξουν χρώμα μαλλιών, να κουρευτούν, να εξαφανίσουν τις ρυτίδες τους και να ανανεωθούν τόσο δραματικά; Ακόμη, γιατί αυτή η αντίδραση μας θυμίζει τόσο έντονα την αντίδραση που όλες έχουμε μετά από έναν χωρισμό; Είναι η ανάγκη για ανανέωση ίδια; Σε τι διαφέρει; Τι συμβαίνει μέσα μας που μας ωθεί σε επιφανειακές και όχι ουσιαστικές αλλαγές; Τα ερωτηματικά είναι πολλά και μόνο ένας ειδικός μπορεί να μας βοηθήσει γι᾽αυτό και απευθυνθήκαμε στον Βαγγέλη Βερτόπουλο, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπευτή/Performance Psychologist και του θέσαμε τα παραπάνω αλλά και αρκετά ακόμη ερωτήματα. Σύμφωνα με τον κο. Βερτόπουλο λοιπόν υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί μία γυναίκα να θέλει να αλλάξει την εμφάνισή της και κάποιοι από αυτούς δεν έχουν καμία σχέση με τις χρονικές περιόδους που διανύει στην προσωπική της ζωή. Το ότι παρατηρούμε όμως τώρα περισσότερο από ποτέ, μία τάση για αλλαγή και επεμβάσεις έχει άλλη ερμηνεία.
«Είναι ωραίο να φροντίζουμε τον εαυτό μας και η εξωτερική μας εμφάνιση είναι –φυσικά- μέρος του εαυτού μας. Εμείς βέβαια συζητάμε για το τι συμβαίνει μετά από κάποιες σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας, όπως για παράδειγμα ένας χωρισμός, και πιο συγκεκριμένα ο εγκλεισμός που περάσαμε και περνάμε. Οι γυναίκες, οι άνθρωποι γενικά, προσπαθούμε να βελτιώσουμε το πως αισθανόμαστε και είναι λογικό μετά από μία μεγάλη αλλαγή να θέλουμε να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Όπως λοιπόν κάποιοι επιλέγουν το φαγητό και κάποιοι άλλοι επιλέγουν τα ψώνια, έτσι κάποιες γυναίκες επιλέγουν την οδό των αισθητικών επεμβάσεων για να νιώσουν καλύτερα. Αυτό που πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούμε είναι: Τι συναισθήματα έχει προκαλέσει αυτή η αλλαγή, ο χωρισμός ή ο εγκλεισμός και από τι συναισθήματα προσπαθούμε να ξεφύγουμε;» εξηγεί ο κος. Βερτόπουλος.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "cnn.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.06
Δύση: 19.44
Σελήνη
17 ημερών
1328
Ο στρατός του Ανδρονίκου Γ΄ εισβάλλει στην Κωνσταντινούπολη.
1821
Οι Τούρκοι καίνε την Ναύπακτο.
1827
Μετά από 9 μήνες πολιορκίας της Ακροπόλεως από τον Κιουταχή, οι Έλληνες υπερασπιστές παραδίδονται με συνθήκη στους Τούρκους.
1881
Υπογράφεται συμφωνία μεταξύ Τουρκίας, Αγγλίας και Γαλλίας, με την οποία η Θεσσαλία και η Άρτα προσαρτώνται στην Ελλάδα.
1908
Δολοφονείται στη Ρεσνίκια Μακεδονίας ο Μακεδονομάχος Γρηγ. Παπαδόπουλος.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν το Καστέλλι Κισσάμου.
1944
Τμήματα ανταρτών και Βρετανοί καταδρομείς επιτίθενται στην γερμανική φρουρά Νάξου.
1956
Έξαλλοι Τούρκοι προβαίνουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των Ελλήνων σε Λευκωσία, Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"