altΣε μήκος 789 χλμ για 115.000 στρέμματα αγροτικής γης

Δημοπρατείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με τη μέθοδο της σύμπραξης Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) το έργο «Αποκατάσταση και εκσυγχρονισμός του δικτύου άρδευσης του ΤΟΕΒ Ταυρωπού». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 128,75 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ και το 30% του κατασκευαστικού κόστους (πλέον ΦΠΑ) θα συγχρηματοδοτηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Πρόκειται για το πρώτο αρδευτικό έργο μέσω ΣΔΙΤ του προγράμματος «ΥΔΩΡ 2.0». Το αρδευτικό δίκτυο Ταυρωπού, που εξυπηρετεί συνολική έκταση 115.000 στρεμμάτων, αποτελείται από τα έργα μεταφοράς και διανομής του νερού (κεντρικός προσαγωγός, πρωτεύον και δευτερεύον δίκτυο) και τα δίκτυα εφαρμογής (τριτεύον δίκτυο), συνολικού μήκους 789 χιλιομέτρων.

«Δημοπρατείται ένα έργο πνοής για τη συνέχιση της ζωής και της παραγωγής στον θεσσαλικό κάμπο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου στην Καρδίτσα, που εκσυγχρονίζει, εξορθολογίζει και αλλάζει με όρους ποιότητας και βιωσιμότητας τη διαχείριση του νερού σε 115.000 στρέμματα αγροτικής γης, αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Ταυρωπού. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης αναλαμβάνει την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών, την κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου του ΤΟΕΒ Ταυρωπού για 25 χρόνια. Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Παπαγιαννίδη που ικανοποίησαν το αίτημα του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Θανάση Μαρκινό, με τον οποίο έχουμε διαχρονικά άριστη συνεργασία που οδηγεί σε διεκδίκηση και έργα με αξία για τους ανθρώπους της παραγωγής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στοιχεία του έργου
Η σύμβαση περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες στις οποίες θα προβεί ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης :
– Θα εκπονήσει όλες τις μελέτες που είναι απαραίτητες για τον πλήρη κατασκευαστικό σχεδιασμό του έργου (υποστηρικτικές μελέτες, μελέτες εφαρμογής κλπ), λαμβάνοντας υπόψη την ισχύουσα σχετική νομοθεσία, τις τεχνικές προδιαγραφές και τους περιβαλλοντικούς όρους και θα μεριμνήσει για την ταχύτερη δυνατή λήψη όλων των απαραίτητων αδειών για την υλοποίηση του έργου.
- Θα κατασκευάσει το σύνολο του αντικειμένου όπως αυτό θα προσδιορισθεί στην Σύμβαση Σύμπραξης,
- Θα αναλάβει την λειτουργία και συντήρηση του έργου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Σύμβασης Σύμπραξης, τις προδιαγραφές απόδοσης και το εγκεκριμένο από την αναθέτουσα αρχή σχέδιο λειτουργίας και συντήρησης, το οποίο θα καταρτιστεί από τον ΙΦΣ.
- Θα επιστρέψει το έργο στο Ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην σύμβαση στο τέλος της Συμβατικής Περιόδου των 25 ετών, με αντάλλαγμα την καταβολή πληρωμών διαθεσιμότητας κατά την περίοδο λειτουργίας.

Ειδικότερα, το αντικείμενο της Σύμβασης Σύμπραξης αφορά στην κατασκευή των εξής υποδομών:
-του κεντρικού προσαγωγού μήκους 18 km,
-του πρωτεύοντος αρδευτικού δικτύου μήκους 17 km
-του δευτερεύοντος αρδευτικού δικτύου μήκους 69 km
-του τριτεύοντος δικτύου μήκους 685 km
-των απαραίτητων Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού για την σωστή λειτουργία του δικτύου και τέλος,
-των επεμβάσεων που θα κριθούν απαραίτητες για την ανακαίνιση των έργων υδροληψίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 07.01
Δύση: 18.19
Τελευταίο Τέταρτο
1770
Οι Μανιάτες αναγκάζουν την τουρκική φρουρά της Πύλου να παραδοθεί και απελευθερώνουν την πόλη.
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης συγκροτεί στην Μολδοβλαχία τον "Ιερό Λόχο".
1827
Ο Γ. Καραϊσκάκης αποκρούει στο Κερατσίνι του Πειραιώς επίθεση του Κιουταχή.
1878
Σε αντίποινα για την επανάσταση στην περιοχή Πιερίας, οι Τούρκοι πυρπολούν το Λιτόχωρο.
1913
Ο Ελληνικός Στρατός κυριεύει εξ εφόδου τα στενά της Κλεισούρας και απελευθερώνει το Αργυρόκαστρο και το Δέλβινο.
1957
Ηρωικός θάνατος του Γρηγορίου Αυξεντίου, που πολέμησε επί ώρες μόνος κατά ισχυράς αγγλικής δυνάμεως.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"