Η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει τη σημερινή σύσκεψη, καθώς όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε δέκτες μιας σειράς αρνητικών πληροφοριών που αφορούν την περιοχή μας, σχετικά την τύχη σημαντικών δομών που λειτουργούν εδώ και χρόνια.

Επιπροσθέτως είναι γνωστό ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια η Καρδίτσα δέχθηκε πλήγματα που αφορούν κοινωνικές δομές ή δομές εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου. Αναφέρω ενδεικτικά το κλείσιμο υπηρεσιών του ΙΚΑ, τη μεταφορά του Στρατολογικού γραφείου, το κλείσιμο πολλών σχολείων, το κλείσιμο οικονομικών υπηρεσιών, το κλείσιμο του Τελωνείου, η έλλειψη χρηματοδότησης για τους μεταφορείς των μαθητών,   τον κίνδυνο που διέτρεξαν και συνεχίζουν να διατρέχουν οι σχολές ΤΕΙ, το σταμάτημα όλων των μεγάλων έργων, όπως ο Αχελώος και η Ε-65 .
Παράλληλα το τελευταίο διάστημα έχουμε μπαράζ δημοσιευμάτων και  πληροφοριών ότι επίκειται κλείσιμο κλινικών του νοσοκομείου ή ακόμη και συγχώνευση των νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων, ότι υπάρχει θέμα μεταφοράς της 60ης Μ.Ε., τη μεγάλη μείωση των εισακτέων στις σχολές αστυφυλάκων με κίνδυνο να υπολειτουργήσει η σχολή της πόλης μας και  ότι το θέμα του ΤΕΙ Δασοπονίας παραμένει ανοικτό για το υπουργείο παιδείας.
Σε όλα τα παραπάνω θα ήθελα να προσθέσω και το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί, για 3η συνεχή χρονιά στους βαμβακοκαλλιεργητές της Καρδίτσας, το πράσινο σκουλήκι. Ένα πολύ μεγάλο θέμα καθώς πολλοί αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης ενώ από την πλευρά του κράτους, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια μέριμνα για τους πληγέντες.
Είμαι βέβαιος ότι στα παραπάνω έχετε να προσθέσετε εσείς και άλλα ανοικτά ζητήματα και για αυτό δεν θα μακρηγορήσω.
Στόχος της σημερινής σύσκεψης, έτσι όπως τον αντιλαμβανόμαστε εμείς, είναι αφού πρώτα συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα και ακουστούν οι απόψεις και οι σκέψεις μας, για το πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα.
Εγώ εισαγωγικά θα μπορούσα να προτείνω πρώτα να καταλήξουμε σε μια ατζέντα θεμάτων με βάση τη σπουδαιότητα τους .
Στη συνέχεια να επιδιώξουμε σχηματίζοντας μια ισχυρή αντιπροσωπεία, στην οποία θα μετέχουν οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι και εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής μας να επιδιώξουμε συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς ή υφυπουργούς, ώστε να πληροφορηθούμε για τις προθέσεις τους και συγχρόνως να τους ενημερώσουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας.
Εκτιμώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή να ασκήσουμε πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία, ώστε να μην πληρώσουμε και με άλλες απώλειες, την κρίση που περνάει η πατρίδα μας.

 

Βασίλης Τσιάκος
Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.47
Δύση: 19.08
Σελήνη
10 ημερών
1453
Αποκρούεται νυχτερινή επίθεση τουρκικών δυνάμεων κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Νίκες των Ελλήνων στους Μόλους και στην Σέλιμνα Μαντινείας.
Το φρούριο της Μανδενίτσης Φθιώτιδος παραδίδεται στον Διοβουνιώτη.
1829
Παραδίδεται από την τουρκική φρουρά στις Ελληνικές δυνάμεις η Ναύπακτος και υψώνεται στο Φρούριό της η Ελληνική Σημαία.
1878
Υπογράφεται στο χωριό Σμόκοβο του όρους Όθρυς ανακωχή μεταξύ των Ελλήνων επαναστατών και των Τούρκων.
1914
Επίθεση κατά βορειοηπειρωτικού σώματος στο Τεπελένι.
1922
Απελευθέρωση της Νέας Εφέσου.
1941
Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τα Σέρβια Κοζάνης και την Καλαμπάκα.
Αυτοκτονεί στην Αθήνα ο Πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"