Στόχοι 2023: Μικρές αλλαγές που φέρνουν μεγάλα αποτελέσματα

alt

 

Καλή Χρονιά! Μόλις ήρθε το 2023 και εμείς το καλωσορίζουμε με αλλαγές και συνήθειες για τη νέα χρονιά. Σκεφτόμουν χθες που ήταν η πρώτη μέρα του χρόνου, ότι κάνοντας μικρές αλλαγές κάθε μέρα και μένοντας συνεπείς σε αυτές μπορούμε ξεκάθαρα να δούμε αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται κάθε μέρα.

Δηλαδή δεν θα πας μια μέρα γυμναστήριο και θα γίνεις φέτες. Ή δεν θα κάνεις αποταμίευση ή no spend day μια μέρα και θα μαζέψεις χιλιάρικα. Αυτό είναι κάτι που όλοι μπορούμε να καταλάβουμε. Όσο όμως και αν είναι ξεκάθαρο και σαφές, και πάλι επειδή δεν βλέπουμε αποτέλεσμα απογοητευόμαστε και τα παρατάμε. Βρήκα λοιπόν κάποιες πολύ μικρές αλλαγές στις συνήθειες που μπορούν να φέρουν το αποτέλεσμα που θες και πραγματικά δεν θα σου κοστίσουν τίποτα στη διαδικασία αλλά θα φέρουν τεράστια αλλαγή αν μείνεις πιστός σε αυτό.

Οι συνήθειες για τη νέα χρονιά που θα φέρουν την αλλαγή
Κάποιες φορές οι συνήθειες αλλάζουν κάνοντας μικρές αλλαγές. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι με τα ίδια κλειδιά θα ανοίξουν διαφορετικές πόρτες, δηλαδή πάμε να τα δούμε με τη σειρά όλα:
-Θέλεις να αποταμιεύσεις για παράδειγμα 730€ σε ένα χρόνο. Για να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι στην χρονιά ή να αγοράσεις κάτι που θες ή να ξεκινήσεις να δημιουργείς ένα μαξιλαράκι ασφαλείας. Τα 730€ να τα βγάλεις από την τσέπη σου όλα μαζί, αν για παράδειγμα έχεις 600€ μισθό, είναι σχεδόν αδύνατο. Αν όμως κάθε μέρα βάζεις στην άκρη 2€ ή 14€ την εβδομάδα, σε έναν χρόνο θα έχεις μαζέψει αυτό το ποσό. Το οποίο δεν θα σου έχει φανεί καθόλου μέσα στην ημέρα. Απλά αγοράσεις ένα καφέ λιγότερο απ’έξω κάθε μέρα.

Περισσότερα στο ipop.gr - εδώ 

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.32
Δύση: 18.39
Νέα Σελήνη
1821
Οι Δεληγιανναίοι κηρύσσουν την Επανάσταση στα Λαγκάδια Αρκαδίας.
1829
Υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου, με το οποίο προτείνεται η ίδρυσις Ελληνικού Κράτους.
1919
Το 3ο και 5/42 Ελληνικά ΣΠ συνάπτουν σκληρή μάχη στην Κουμπάνκα - Μαλ Μπουγιαλίκ βόρεια της Οδησσού.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"