Ειδήσεις

Κερδισμένοι του κορονοιου: Πλούσιοι που έγιναν πλουσιότεροι στην πανδημία

altΗ μισή ανθρωπότητα βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ οι οικονομικές επιπτώσεις θα χτυπήσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα
Η υγειονομική κρίση, όμως, αποδείχτηκε πραγματικό... χρυσωρυχείο για όσες επιχειρήσεις η ζωή ή καλύτερα ο Covid-19 τις κατέστησε κάτι περισσότερο από απαραίτητες σε αυτήν τη συγκυρία.

amazon.com
-Αυξηση τιμής μετοχής 25% από την αρχή του χρόνου
-Αξία σε δύο έτη 2 τρις ευρώ
Από τη στιγμή που το ηλεκτρονικό εμπόριο έγινε η μόνη διέξοδος αγορών, ήταν αναμενόμενο το μεγαλύτερο e-shop στον κόσμο, η Amazon, να αυξήσει σημαντικά τον τζίρο του. Η τεράστια αύξηση των παραγγελιών οδήγησε και σε μεγάλη αύξηση της τιμής της μετοχής της, η οποία κατά μέσον όρο έχει αυξηθεί 25% από τις αρχές του χρόνου. Ο ιδρυτής της Τζεφ Μπέζος έχει αυξήσει κατά 24 δισ. $ την περιουσία του από τις αρχές του χρόνου, η οποία αγγίζει πλέον τα 140 δισ. $. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Amazon είδε την αξία της να ξεπερνάει το ένα τρισ. $ και η τιμή της έχει παρουσιάσει αύξηση 30% μετά την έναρξη της πανδημίας και βάσει των σημερινών δεδομένων οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε δύο έτη μπορεί η αξία της να ξεπεράσει τα 2 τρισ. $. O Μπέζος ίδρυσε το 1994 την Amazon στο γκαράζ του με αρχικό κεφάλαιο 100.000 $ και στη συνέχεια έλαβε χρηματοδότηση 300.000 $ από τους γονείς του για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Cisco webex
-Αύξηση τιμής μετοχής 18,5 % από τις αρχές του χρόνου
-324 εκατ, χρήστες
H πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης Webex δημιουργήθηκε το μακρινό 1995, το 2007 την εξαγόρασε η Cisco και μαζί με το Zoom ήταν σίγουρα οι μεγάλοι κερδισμένοι στον τομέα τους. Το Webex από την έναρξη της πανδημίας και μετά κατέγραφε συνεχώς νέα ρεκόρ αριθμού χρηστών και αυτήν τη στιγμή το χρησιμοποιούν 324 εκατ. χρήστες. Οπως ήταν φυσικό, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει τα πάνω της και η μετοχή της Cisco, η οποία από την αρχή του χρόνου έχει αυξήσει την τιμή της κατά 18,5%.

Netflix
-183 εκατ. συνδρομητές
-Αξία χρηματιστηριακή 200 δισ. $
H δημοφιλέστερη υπηρεσία streaming θεωρήθηκε δεδομένο ότι θα μπει στους κερδισμένους της πανδημίας αμέσως μόλις έγινε σαφές ότι πολλές χώρες θα πάρουν μέτρα καραντίνας. Το πρώτο τρίμηνο του 2020 το Netflix καταγράφει περίπου 16 εκατομμύρια νέους συνδρομητές φτάνοντας τα 183 εκατ. συνδρομητές, στους οποίους δεν συμπεριλαμβάνονται περίπου δέκα εκατομμύρια χρήστες που βρίσκονται στο καθεστώς της δωρεάν πρόσβασης στην υπηρεσία για ένα μήνα που προσφέρει το Netflix. Τα έσοδα του Netflix το 2019 ήταν 20 δισ. $, ποσό που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσο θα αυξηθεί τη φετινή χρονιά. H χρηματιστηριακή αξία του Netflix αγγίζει τα 200 δισ. $.
* Η περιουσία του ιδρυτή του, Ριντ Χάστινγκς, εκτοξεύτηκε από τα 4,24 δισ. δολάρια στα 5.20.Ο 59χρονος δισεκατομμυριούχος, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, έχει στην κατοχή του το 1% των μετοχών της εταιρείας που ίδρυσε το 1995. Ο Χάστινγκς έχει υποσχεθεί ότι θα χαρίσει τη μισή του περιουσία σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο "ethnos.gr" (εδώ)

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.46
Δύση: 19.09
Σελήνη
11 ημερών
1453
Τουρκικές θηριωδίες κατά των Ελλήνων στην Πριγκηπόνησσο.
1819
Οι κάτοικοι της Πάργας αναγκάζονται από τον Αλή Πασά να εκπατριστούν στην Κέρκυρα και στα άλλα νησιά του Ιονίου.
1825
Ο τουρκικός στόλος του Χαλήλ Μπέη αποβιβάζει στρατό στην Μεθώνη.
1878
Οι Θεσσαλοί επαναστάτες, υπό τους Γαρενή, Μπασδέκη και Κασοβέτη νικούν τους Τούρκους στην Μακρυνίτσα.
1897
Μάχη στο Μουζάκι Θεσσαλίας.
1941
Αρχίζει η εισβολή των Βουλγάρων στην Μακεδονία.
Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει το Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"