altΜε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα έκλεισε τις πύλες του το Πάρκο των Δεινοσαύρων στην Καρδίτσα.
Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και του Δήμου Καρδίτσας να φιλοξενήσουν το κορυφαίο θεματικό πάρκο των δεινοσαύρων, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

Για 39 ημέρες, χιλιάδες επισκέπτες από διάφορα σημεία της χώρας βρέθηκαν στο άλσος Παυσιλύπου και απόλαυσαν ένα εξαιρετικό θεματικό πάρκο με εκπληκτικά εκθέματα που συνδύαζαν ήχο και κίνηση και είχαν την υπογραφή του Μουσείου Παλαιοντολογίας της Αργεντινής Felix De Azara.

Κυρίαρχο και ποιοτικό χαρακτηριστικό του πάρκου αποτέλεσε τόσο η δωρεάν είσοδος όσο και η δωρεάν ξενάγηση, στοιχεία τα οποία ήτανε κατασταλτικά για την επιτυχία του εγχειρήματος, το οποίο κατά γενική ομολογία απέσπασε τα θετικότερα σχόλια.

Καθημερινά κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών λειτουργίας του πάρκου και σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία, 15.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν την ημίωρη ξενάγηση που πραγματοποιούνταν.

Από τον συνολικό αριθμό των 15.000 πρωινών επισκεπτών, 9.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί ταξιδέψανε προς το Παυσίλυπο από διάφορες περιοχές όπως: Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο, Γρεβενά, Καρπενήσι, Θήβα, Εύβοια, Στεφανοβίκειο, Λιβαδειά, Πελασγία, Χαλκίδα, Αγιά, Γιάννουλη Λάρισας, Κατερίνη, Χαλκίδα, Λαμία κλπ.

Παράλληλα το Σάββατο και την Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες εκδρομές τουριστικών γραφείων από Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ορεστιάδα, Καλαμάτα, Κιλκίς, Σκιάθο, Νάουσα, Έδεσσα, Αθήνα, Κρήτη, Άμφισσα, Βόλο, Λαμία και Κοζάνη, συμπληρώνοντας έτσι τον αριθμό των επισκεπτών οι οποίοι μετακινήθηκαν με περισσότερα από 140 λεωφορεία συνολικά.

Παράλληλα με τις οργανωμένες εκδρομές, πρέπει να τονιστεί πως πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών σε μικρές παρέες ή οικογένειες βρεθήκανε επίσης στο Πάρκο Δεινοσαύρων, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη επισκεψιμότητα, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Για την επιτυχία του σχεδιασμού και της υλοποίησης του θεματικού πάρκου συνέβαλαν καθοριστικά οι παρακάτω: η εταιρία παραγωγής, οι ξεναγοί του θεματικού πάρκου, οι υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας (Δημοτική Αστυνομία, τεχνική υπηρεσία, υπηρεσία πρασίνου, καθαριότητα), η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Οι διοργανωτές του event Περιφέρεια Καρδίτσας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Επιμελητήριο Καρδίτσας και Δήμος Καρδίτσας, ευχαριστούν θερμά όλους τους εμπλεκόμενους που δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό, όπως επίσης και τους πολίτες της Καρδίτσας οι οποίοι στηρίξανε την κοινή προσπάθεια.

Η Καρδίτσα έδωσε τη στίγμα της ακόμη μια φορά, υλοποιώντας με μεγάλη επιτυχία ένα κορυφαίο και εξαιρετικά απαιτητικό project υψηλών προδιαγραφών. Ο σχεδιασμός συνεχίζεται, έτσι ώστε άμεσα ο τόπος μας να αποτελέσει και πάλι σημείο αναφοράς για όλους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 06.17
Δύση: 18.22
Σελήνη
10 ημερών
1180
Πεθαίνει ο Αυτοκράτωρ Μανουήλ Α΄ Κομνηνός. Τον διαδέχεται ο υιός του Αλέξιος Β΄ Κομνηνός.
1369
Τα Ευρωπαϊκά χριστιανικά στρατεύματα ηττώνται από τους Τούρκους, υπό τον Βαγιαζήτ, στην μάχη της Νικοπόλεως.
1822
Οι αντιπρόσωποι των επαρχιών της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος ανακηρύσσουν τον Οδυσσέα Ανδρούτσο Αρχιστράτηγο.
1824
Ο Ελληνικός Στόλος, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, καταναυμαχεί κοντά στην Χίο τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ.
1867
Ο μέγας βεζύρης Αλή πασάς φθάνει στην Κρήτη και απευθύνει στους Έλληνες επαναστάτες προκήρυξη του σουλτάνου για συνθηκολόγηση.
1908
Συγκέντρωση του λαού των Χανίων στην πλατεία του Άρεως και κήρυξη της ενώσεως της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα.
1923
Οι Ιταλοί αποχωρούν από την Κέρκυρα.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"