altΚορυφώνονται οι προετοιμασίες για την  55η Διεθνή Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει, από 19 έως 25 Ιουνίου, η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή  Ένωση  Δήμων  Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η μεγάλη γιορτή της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού ετοιμάζεται να σηκώσει και πάλι αυλαία, με ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού που είναι ο μακροβιότερος στο είδος του.
Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης και στο πλαίσιο αυτό στην έναρξη θα πραγματοποιηθεί σχετική θεατρική παράσταση για την οποία θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση προσεχώς.
Καλεσμένες  χώρες είναι η Ουκρανία («Folk Dance Ensemble Barvograi»), η Βουλγαρία («Folk Dance Group Chudesiya»), η Ταϊλάνδη («Buriram Rajabhat University») και η Σερβία («KUD mladih Novi Pazar»).
Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν: ο Σύλλογος Παφραίων  Σιντικής Σερρών «Η ΠΑΦΡΑ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας Καρπενησίου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Λάρισας, ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βώλακα Δράμας, το Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Ηρακλείου Κρήτης και ο Αθλητικός, Χορευτικός, Πολιτιστικός Σύλλογος «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.
Το δικό τους χρώμα θα δώσουν και τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από Μακεδονία και Θράκη μέχρι ηπειρώτικα και νησιώτικα.
Τριάντα εννέα συνολικά χορευτικά συγκροτήματα και πάνω από 1.000 χορευτές θα εμφανιστούν στη σκηνή των Καραϊσκακείων, μπροστά από τον επιβλητικό ανδριάντα του ήρωα Γεώργιου Καραϊσκάκη, στέλνοντας παντού το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν κάθε βράδυ στις 21:00 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, ενώ παραστάσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά και σε όλους σχεδόν τους υπόλοιπους Δήμους του Νομού δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε Καρδιτσιώτη να λάβει μέρος ενεργά στο ξεχωριστό αυτό πολιτιστικό γεγονός.
Επί μια εβδομάδα, ο Νομός Καρδίτσας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού, και όχι μόνο, ενδιαφέροντος, μέσα από έναν κορυφαίο και πολύπλευρα σημαντικό θεσμό.
Το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων καθώς και των παράλληλων δράσεων θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως, για άλλη μια φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα της ζωντανής αναμετάδοσης μέσα από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr).

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, ΒΙΟΛΑΝΤΑ Cookies, Χατζηγάκης Τεχνική, Μάντζιος Τεχνική Α.Ε., Παπαγιάννης Κατασκευαστική, Βιομηχανία Γάλακτος «ΟΜΗΡΟΣ», Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, ΤΟΕΒ Ταυρωπού, Επιχείρηση Παραγωγής Τροφίμων DAMAVAND A.E., Βιομηχανία Παραγωγής Λιπασμάτων BHP Organic Fertilizers, Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία JOIN US, Κατάστημα Ηondos Center Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Πρατήριο Καυσίμων Μουταρέλος, Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Agroland Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή (Όσπρια), Εταιρεία ΚΛΙΑΦΑΣ Αναψυκτικά, «ΕΥΩΔΙΑ» Αρωματικά Φυτά (Βησσαρία Βαϊοπούλου (Παραγωγός Φαρμακευτικών και Αρωματικών φυτών βιολογικής καλλιέργειας), Κατάστημα Ρούχων «DESSANERO»

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας, ΕΡΤ Βόλου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Ζώδια Προβλέψεις

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.28
Δύση: 19.22
Τελευταίο Τέταρτο
1821
Οι Τούρκοι κυριεύουν το Γαλάτσι της Μολδαβίας, πυρπολούν την πόλη και σφάζουν τους χριστιανούς κατοίκους.
Οι Ψαριανοί αρπάζουν από τον κόλπο του Αίνου 23 τουρκικά κανόνια και τα μεταφέρουν στα Ψαρά.
1824
Η σορός του λόρδου Βύρωνα μεταφέρεται στη Ζάκυνθο προς ταφή.
1829
Ο Τούρκος φρούραρχος παραδίδει με συνθήκη το φρούριο της Ναυπάκτου στον Αυγουστίνο Καποδίστρια.
1897
Οι Ελληνικές δυνάμεις που αμύνονται στην περιοχή Γριμπόβου Άρτας αναγκάζονται να συμπτυχθούν προς την Άρτα.
1919
Απόβαση του Ελληνικού Στρατού στην Σμύρνη.
1941
Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα, μην αντέχοντας να βλέπει τη γερμανική κατοχή.
1945
Δύναμη 220 Ιερολοχιτών απελευθερώνει το νησί της Ρόδου και προξενεί σοβαρές ζημιές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"