Από σήμερα οι επιδοτήσεις

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι τα χρήματα θα βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα το βράδυ, ενώ από τις έξι το απόγευμα θα μπορούν να ενημερώνονται για το ποσό της πληρωμής ή για τα προβλήματά της μέσω του αριθμού τηλεφώνου (1540) και της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr)

Χριστουγεννιάτικο δώρο... ύψους 1 δισ. ευρώ θα λάβουν σήμερα 700.098 αγρότες. Πρόκειται για την πληρωμή εξόφλησης της ενιαίας ενίσχυσης του 2011 και, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, τα χρήματα θα βρίσκονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα το βράδυ, ενώ από τις έξι το απόγευμα θα μπορούν να ενημερώνονται για το ποσό της πληρωμής ή για τα προβλήματά της μέσω του αριθμού τηλεφώνου (1540) και της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr.
Οι αγρότες θα μπορούν να κάνουν ανάληψη από αύριο το πρωί. Oπως είπε ο κ. Σκανδαλίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τους υφυπουργούς Γιάννη Δριβελέγκα και Αστέριο Ροντούλη, «το όλο εγχείρημα ήταν τεχνικά και οικονομικά δύσκολο και σε συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τη διοίκηση της ATEbank έγινε κατορθωτή χθες (σ.σ.: προχθές) το απόγευμα η εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας ύψους 1 δισ. ευρώ».
Την ίδια στιγμή ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε και στα πρώτα αποτελέσματα της εφαρμογής του νέου νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Η προηγούμενη εικόνα ήταν ότι υπήρχαν 6.280 πρωτοβάθμιοι αγροτικοί συνεταιρισμοί, 114 ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, εννιά κεντρικές συνεταιριστικές ενώσεις, 11 κοινοπραξίες αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων και 16 συνεταιριστικές ενώσεις.

 


Χθες ήταν η καταληκτική ημερομηνία εγγραφής των πρωτοβάθμιων αγροτικών συνεταιρισμών στο νέο μητρώο. Εχουν απογραφεί 2.870 και από αυτούς «ενεργοί» είναι οι 1.195. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να συγχωνευτούν με τους «ενεργούς».
Με απλά λόγια μόλις ένας στους έξι συνεταιρισμούς υπάρχει. Τα φυσικά μέλη είναι 195.000, εκ των οποίων τα 171.000 ανήκουν στους «ενεργούς» συνεταιρισμούς. Η προηγούμενη κατάσταση έδειχνε ότι υπήρχαν 550.000 συνεταιρισμένοι αγρότες. Ο κύκλος εργασιών όλων των αγροτικών και ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών είναι 1,2 δισ. ευρώ.

Πηγή: "ethnos.gr"

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 19.46
Σελήνη
8 ημερών
1453
Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν τις προπαρασκευές τους για την τελική επίθεση κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο οπλαρχηγός Γεώργιος Τσόγκας κυριεύει τα φρούρια του Τεκέ και της Πλαγιάς στο δυτικό άκρο της Ακαρνανίας.
1920
Συνεννόηση μεταξύ ελληνικής και αλβανικής κυβερνήσεως για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.
1941
Τις νυχτερινές ώρες της ημέρας αυτής οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον λιμένα της Σούδας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"