Ψήφισαν 299 βουλευτές - 258 υπέρ - 41 κατά και 2 παρών στον επιμέρους του Υπ. Ανάπτυξης

Αργά το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του προϋπολογισμού για το 2012. Ψήφισαν 299 βουλευτές εκ των οποίων 258 τον υπερψήφισαν και 41 ψήφισαν κατά (για τα κονδύλια του υπουργείου Ανάπτυξης υπήρχαν 256 υπέρ, 41 κατά και 2 παρών). Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, ο πρωθυπουργός κάλεσε τα κόμματα, κλείνοντας τη συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, να δώσουν τέλος στους καβγάδες. Οι στόχοι είναι φιλόδοξοι αλλά εφικτοί, είπε, αρκεί να δουλέψουμε με πνεύμα συνεργασίας και να μην συνεχίσουμε την πολιτική των αλληλοκατηγοριών για το ποιος φταίει και ποιος όχι.
Από τις πράξεις μας θα εξαρτηθεί το οικονομικό μέλλον της χώρας όχι μόνο το 2012, αλλά για όλη τη δεκαετία που διανύουμε. Αυτό ο αγώνας υπερβαίνει τις κομματικές γραμμές και η επιτυχία είναι υπόθεση όλων μας, τόνισε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Απολογισμό της θητείας του και του έργου του σε έντονο ύφος με σφοδρές επιθέσεις στην Νέα Δημοκρατία, αλλά και στην «συντηρητική Ευρώπη» έκανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2012.
«Δεν είμαστε ούτε συμπολίτευση, ούτε αντιπολίτευση. Η ΝΔ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων» δήλωσε από ο Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας στις βολές από την πλευρά του ΠαΣοΚ περί «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης».
Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε στην ομιλία της: «Θα παλέψουμε για να μην πετύχει ο προϋπολογισμός και αυτό θα γίνει με όρους ισχυρού λαϊκού κινήματος».
Μέτρα που θα τονώσουν την οικονομία πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση αυτά να ληφθούν άμεσα για να υπάρξει αποτέλεσμα.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, απέρριψε τον προϋπολογισμό, λέγοντας πως επιμένει «στις συνταγές της καταστροφής», και αντιπρότεινε φορολόγηση των «εχόντων και κατεχόντων». «Καταργείστε τα χαράτσια και φορολογείστε τους εφοπλιστές, για τους οποίους υπάρχουν 57 φοροαπαλλαγές» είπε χαρακτηριστικά.
Με πρωτοφανή υποτονικότητα και μειωμένη συμμετοχή βουλευτών πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στην Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, η οποία κορυφώθηκε στις12:30 το βράδυ με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου και ακολούθως με την ονομαστική ψηφοφορία.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ενώ στο παρελθόν το κοινοβούλιο –ειδικά την τελευταία ημέρα- έσφυζε από παρουσίες πολιτικών και πάθος στα πηγαδάκια, η Βουλή διέκοψε τις εργασίες της για το απόγευμα. Σε αυτό συνέτεινε το γεγονός ότι από τους 177 εγγεγραμμένους για να ομιλήσουν, περί τους 30 δεν τοποθετήθηκαν τελικώς.

Πηγή: Το Βήμα

Απόψεις

Not id article

Σαν Σήμερα

Ανατ.: 05.04
Δύση: 19.46
Σελήνη
8 ημερών
1453
Οι Τούρκοι ολοκληρώνουν τις προπαρασκευές τους για την τελική επίθεση κατά της Κωνσταντινουπόλεως.
1821
Ο οπλαρχηγός Γεώργιος Τσόγκας κυριεύει τα φρούρια του Τεκέ και της Πλαγιάς στο δυτικό άκρο της Ακαρνανίας.
1920
Συνεννόηση μεταξύ ελληνικής και αλβανικής κυβερνήσεως για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών.
1941
Τις νυχτερινές ώρες της ημέρας αυτής οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τον λιμένα της Σούδας.

Πρωτοσέλιδα

Ανέκδοτο

Η μύγα!

Δυο ψεύτες κάνουν διαγωνισμό στο ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα.
Λέει ο πρώτος δείχνοντας το καμπαναριό:
- "Βλέπεις μια μύγα πάνω στην καμπάνα;"
Κι ο δεύτερος:
- "Εγώ δε βλέπω τη μύγα αλλά ακούω τα βήματα της!!"